Kihelyezett múzeumpedagógiai és honismereti órákkal várjuk elsősorban a helyi általános iskolás, óvodás és középiskolás csoportokat. A foglalkozásokon a múzeum munkatársai ismertetik meg a diákokat a település történelmi és kulturális hagyományaival. Kiemelt témakörök:

-          németek betelepítése, elűzetése

-          gazdálkodás (különös tekintettel a szőlő- és gyümölcskultúrára)

-          népviselet

-          népi vallásosság

Előzetes egyeztetést követően (minimum két hét) egyénileg választott témák feldolgozására is van lehetőség. Az órákat Muskovics Andrea történész, néprajzkutató és Szekeresné Simon Anett néprajzkutató, múzeumpedagógus tartja.

Fontosnak tartjuk, hogy a Budaörsön tanuló gyerekek – nem csak a német nemzetiségi oktatásban részt vevők – megismerjék a településhez kacsolódó hagyományokat, érdekességeket, ezért a programot valamennyi iskola figyelmébe ajánljuk.

HANGSZEREK

 

 

MESTERSÉGEK

 

SZÜRET

 

ÜNNEPEK

Virtuális séta Budaörsön

EureG

 6276-2/2018/NEFO és NEMZ-E-19-0037 és NEMZ-N-19-0128 és NEMZ-E-18-0011 számú, a Jakob Bleyer Heimatmuseum 2018/2019. évi kiemelt projektjeinek, valamint az intézményfenntartó helyi német nemzetiségi önkormányzat beruházási- és működési költségeinek kiegészítő támogatását biztosította:

Elfogadja a sütiket, hogy értsük hogyan találta meg oldalunkat és milyen tartalmakat talál hasznosnak?