pnaorama h30

2018. május 12-én, másfél évig tartó felújítási munkákat követően, hivatalosan megnyitotta kapuit a látogatók előtt a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseum.

A megnyitón a Heimatmuseum és a BNNÖ mellett, több helyi német nemzetiségi szervezet és intézmény is részt vett, mint a Lyra Dlakör, Csicsergő Óvoda, a Budaörser Frauenkreis, a Kertbarátok köre, ill. a Wunderkäfer Tánccsoport. Ez is azt mutatja, hogy egy aktív német nemzetiségi közösség működik Budaörsön, amire büszkék lehetünk.

„Számomra ezek a napok (a Heimatmuseumban) a szívemben őrzött Budaörssel való találkozásaim csúcspontjai voltak” – írta Matthias Schmidt, az egykoron Budaörsről elűzött, a múzeum vendégkönyvébe 2009-ben. Múzeumunkban a múlt, a jelen és jövő találkozik: egy nyitott élménymúzeum és kulturális tér minden korosztály számára.

Látogassanak el hozzánk, ebbe a gyönyörű múzeumi épületbe és kertbe, aminek múltja van.

Szeretettel várjuk Önöket a 2018. ÉV MÚZEUMA megtisztelő címet viselő Jakob Bleyer Heimatmuseumban!

 


Virtuális séta Budaörsön

EureG

 6276-2/2018/NEFO és NEMZ-E-19-0037 és NEMZ-N-19-0128 és NEMZ-E-18-0011 számú, a Jakob Bleyer Heimatmuseum 2018/2019. évi kiemelt projektjeinek, valamint az intézményfenntartó helyi német nemzetiségi önkormányzat beruházási- és működési költségeinek kiegészítő támogatását biztosította:

Elfogadja a sütiket, hogy értsük hogyan találta meg oldalunkat és milyen tartalmakat talál hasznosnak?